könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. január 16., hétfő

Programjaink a hétre

Megtalált emlékek – kötetbemutató


Január 16-án (hétfőn) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor út 4., II. emelet) a Hansági Múzeum legújabb, Megtalált emlékek című kötetének bemutatójára kerül sor. A kiadvány hetven, eddig soha nem látott fényképet tartalmaz a forradalmi Budapestről. A beszélgetést Nagy Róbert, a Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára főlevéltárosa vezeti, beszélgetőpartnerek: Lébényi Zoltán Lőrinc (Mosonmagyaróvár) és Székely Zoltán művészettörténész, a Hansági Múzeum igazgatója, a kiadvány szerkesztője. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Filmklub: Macbeth


Január 17-én (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross Gábor út 4., II. emelet) ismét Filmklub lesz. Ez alkalommal Justin Kurzel 2015-ben készült, Macbeth című filmjét vetítik (113 perc). William Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, amelynek főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumaivá váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt. és ő kerül a trónra... A filmvetítésre a belépés díjtalan.

Verebélyi Ágnes kiállítása


Január 17-én (kedden) 17 órakor nyílik meg a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra park 1.) Verebélyi Ágnes amatőr festő kiállítása. A tárlatot Kónyáné Horváth Ildikó kerámiaszobrász nyitja meg, közreműködik Tolnai Valéria versmondó. Az ingyenesen látogatható kiállítás február 17-ig tekinthető meg, hétköznap 10.00 és 16.30 óra között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése