könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. február 13., hétfő

Programjaink a hétre

Itt a farsang, áll a bál!


Február 13-án (hétfőn) 15.30-kor iskola utáni lazításképpen játszóházon vehetnek részt a gyerekek a Gyermekkönyvtárban (Herman O. u. 22., földszint). Ez alkalommal a farsangi mulatsághoz szükséges díszeket készíthetnek papírból – a könyvtárosok segítségével. A rendezvényre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Bálint-napi vers- és prózamondó verseny


Február 14-én (kedden) 14 órakor kerül sor a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra park 1.) a hagyományos Bálint-napi szerelmes vers- és prózamondó versenyre. A megmérettetésen 10-19 éves fiatalok vesznek részt. A legjobbak (egyebek mellett) mézeskalács-szívet kapnak jutalmul. Minden versmondót és versbarátot szívesen látunk erre a délutánra!


A nagyhatalmak és az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása – Romsics Ignác előadása


Február 14-én (kedden) 17 órakor folytatódik a „Nagy Háború 1914-1918” című történelmi előadássorozat a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross G. út 4., 2. emeleti rendezvényterem). Ezen az estén Romsics Ignác történész, egyetemi tanár A nagyhatalmak és az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása című előadását hallgathatják meg. A rendezvény díjtalanul látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várunk! 


ІЯІИA – Irina – A RÉV Színház előadása


Február 15-én (szerdán) 18 órakor pódiumelőadás kezdődik a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4.). A RÉV Színházi és Nevelési Társulat IЯІИA (Irina) címmel ad elő színdarabot. Rendező: Korányi Bálint. Csehov novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba: De mi lett a nővel című férfimeséjében, amely a RÉV előadásában gyűrűzik tovább. A mese Irináról szól, a Nőről aki elérhetetlen, a Nőről, aki megfoghatatlan, a Nőről, aki ott sincs, és mintha soha nem is lett volna igazából. Három férfi, nyolc történet és egy nő… A rendezvény díjmentesen látogatható, mindenkit szívesen látunk!


Busó álarc készítés a Gyárvárosi Közösségi Házban


Február 16-án (csütörtökön) 16.30-kor kézműves foglalkozás kezdődik gyerekeknek a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső-Árpád út 6-8). A rendezvényen a híres és félelmetes busó álarc másolatát készíthetik el a gyerekek papírból. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel hívunk!


Filmklub a Központi Könyvtárban


Mozizni jó! Ezért is szerveződött a Központi Könyvtár Klubjában (Herman O. u. 22.) filmklub. Ennek keretén belül február 16-án (csütörtökön) 17 órakor Juho Kuosmanen író-rendező Olli Mäki legboldogabb napja című filmjét láthatják az érdeklődők. A feliratos, fekete-fehér, finn-svéd-német filmdráma 2016-ban készült. 1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szüksége. Megismerkedik a gyönyörű Raijával, és szerelmes lesz... Juho Kuosmanen író-rendező elbűvölő humorral, emberséggel és szeretettel forgatott filmet mindannyiunk életének igazán nagy mozzanatairól. Az alkotás elnyerte a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának legfontosabb elismerését, a fődíjat! A film 12 éven aluliak számára nem ajánlott. A rendezvény díjtalanul látogatható.


Szabadhegyi Családi Farsang 


Február 18-án (szombaton) 14.30-tól József Attila Művelődési Házunkban (Győrszabadhegy, Móra park 1.) Szabadhegyi Családi Farsang kezdődik. A programban lesz jelmezverseny, kézműves foglalkozás, táncház Szita Zoltán vezetésével, és fellép az Eszter-lánc mesezenekar trió is. A belépő némi házilag készített sütemény. Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése