könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. április 18., kedd

Programjaink a hétre

Kiállítás a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban


Április 18-án (kedden) 16.30-kor a Molnár Vid Bertalan Emléknapok keretében kiállítás nyílik a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban (Ősi út 1.). A „falu jótevőjének” alapítványai közül az egyik, amit a leányiskola és kisdedóvoda nővéreinek ellátásra adományozott. A zárda, ahol éltek, a mai általános iskola egyik szárnya. Az ő életüket mutatja be a kamarakiállítás. A tárlatot megnyitja Dénes Zsuzsanna fiókkönyvtáros. A megnyitón közreműködnek: Horváth Orsolya, Lillik Mária, Zvezdovics Ildikó. A kiállítás május 5-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg. A belépés díjtalan.


Vivian Maier nyomában – Filmklub


Április 18-án (kedden) 17 órakor kezdődik a Filmklub a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). Ez alkalommal Charlie Siskel Vivian Maier nyomában című, fekete-fehér, feliratos dokumentumfilmjét láthatják az érdeklődők 83 percben. Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy a hátrahagyott több ezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba. Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész – Chicago régi épületeinek történetét kutatva – egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette… A vetítés ingyenes.


Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon


Április 19-én (szerdán) 17 órakor Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon című vígeposzát láthatják a Csavar Színház társulatának előadásában a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet). A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Kerékpártörténet – Előadás


Április 20-án (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman Ottó u. 22., földszint) folytatódik a Mozgásban az élet! című előadássorozat. Ez alkalommal Dr. Tóth Péter szociológus, egyetemi docens előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Napjainkban a kerékpár ismét reneszánszát éli. Egyre többen váltanak erre a nagyvárosi közegben gyorsnak, olcsónak és nem utolsósorban fenntarthatónak mondott közlekedési eszközre. Kerékpárral közlekedni újra trendi lett. Az előadásban arra keressük a választ, hogyan kapta meg végleges formáját a jövőre 200 éves találmány, és milyen céllal használták az elmúlt két évszázad alatt, milyen funkciót töltött be a modern, polgárosodó, nagyvárosi társadalmakban. A belépés díjtalan.


Szabadhegyi Találkozások Hobo-val


Április 20-án (csütörtökön) 18 órakor ismét részesei lehetnek egy Szabadhegyi Találkozásnak a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.). A vendég Földes László (Hobo), Kossuth-díjas magyar blues énekes, dalszerző. A beszélgetőtárs ezúttal is Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. A belépés szokás szerint díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Egészség-Piac Szabadhegyen


Folytatódik az Egészség-Piac rendezvénysorozat. Április 21-én (pénteken) 15.00-től 18.30-ig a győrszabadhegyiek vehetnek részt szűrővizsgálatokon és egészségvédelemmel kapcsolatos előadásokon. A rendezvény helyszíne a József Attila Művelődési Ház (Móra F. tér 1.). A részvétel díjtalan.


Tűz és vászon – Tárlat a Kisfaludy Könyvtárban


Április 21-én (pénteken) 17 órakor nyílik a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4., II. emelet) a Tűz és vászon című tárlat E. Szabó Margit textilművész, Illéssy Zoltánné tűzzománc művész és Weninger Varga Ilona ikonfestő alkotásaiból. A kiállítást megnyitja Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. A műveket és alkotóikat bemutatja Grászli Bernadett múzeumigazgató. Közreműködik Karsai Klára. A kiállítás a Győri Német Önkormányzat és a Kőbányai Német Önkormányzat együttműködésével jött létre. A tárlat május 26-ig, díjtalanul látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése