könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. május 1., hétfő

Programjaink a hétre

Fénytörés – Fotókiállítás


Május 2-án (kedden) 17 órakor a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra F. tér 1.) Fénytörés címmel nyílik meg Bognár Imre, Kanczler István, Sárközi Zsuzsa és Vehofsics Zsóka, a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak kiállítása. A tárlatot megnyitja Virág Lajos fotós, a Győri Fotóklub Egyesület tagja. Közreműködnek Baranyai Judit és tanítványai. A kiállítás május 26-ig hétköznap 10.00-16.30 óráig látogatható. A belépés díjtalan.


Zarándokúton testben és lélekben II.


Május 2-án (kedden) 16.30-kor a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban (Győrszentiván, Ősi u. 1.) folytatódik a Zarándokúton testben és lélekben című beszélgetéssorozat. A meghívott vendég Szalóky Albert OSB. Avatott vezetővel járhatják körül a témát: ki és mi késztet, hogy útnak induljunk, majd megnézhetnek egy vetítést a Szent Jakab útról is. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Impoetry a könyvtárban


Május 3-án (szerdán) 18 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) Impoetry kezdődik. Ez annyit jelent, hogy Bárány Bence slamjeire improvizál az Import Impró Társulat. A belépés ingyenes, minden újdonságokra fogékony érdeklődőt szívesen látunk!


Filmklub: Fehér tenyér


Május 4-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) ismét Filmklub lesz: Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című, 2005-ben készült, a tornasport világát bemutató filmdrámáját láthatják az érdeklődők. A tízéves Dongót szülei és keménykezű edzője élsportoló tornásznak szánják. Akárcsak edzőtársainak, ez élete és nappala, teste pedig tele van a fegyelmezéshez „szükséges” kék-zöld foltokkal. 19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba. Tornász gyerekek edzését bízzák rá. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba. A film érdekessége, hogy a szereplők önmagukat játsszák: Hajdu Zoltán Miklós és Kyle Shewfelt az életben is tornászmester és tanítványa, Shewfelt a 2004-s olimpián talajon aranyérmet nyert. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


Hangraforgó Klub – Szívem körül hajladozol


Május 5-én (pénteken) 17 órától Hangraforgó Klub lesz a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint). Ezen a délutánon „Szívem körül hajladozol” címmel Kalász László verseire írt dalokat hallgathatnak meg az érdeklődők. Vendég: Molnár György gépészmérnök, fotós, karikaturista, művészetbarát, aki gépgyártó mérnökként végzett a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen; aktív éveit tejipari kutatóintézetben töltötte; nyugdíjazása óta tevékenyen részt vesz Győr kulturális életében. A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) tagja; a Győri Szalon internetes kulturális magazin fotós munkatársa; a szlovákiai magyar művészeti folyóirat, az Atelier egyik szerkesztőtársa. A rendezvényre a belépés díjtalan.


Tavaszi táncest


Május 5-én (pénteken) 18 órakor a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra F. tér 1.) tavaszi táncest kezdődik. Házigazda az Akkordeon Harmonika Zenekar. Az ételekről és italokról a vendégek gondoskodnak. A rendezvény regisztrációs jegy ellenében látogatható, amely elővételben 100 Ft-os áron váltható, nyitvatartási időben a művelődési házban. Mindenkit szívesen látunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése