könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. május 15., hétfő

Programjaink a hétre

Városmonográfia műhelynap Győrben  




Május 15-én (hétfőn) 10 órától kerül sor a második városmonográfia műhelynapra Kisfaludy Károly Könyvtárunk (Baross Gábor u. 4.) rendezvénytermében. Az esemény fő szervezője Győr Megyei Jogú Város LevéltáraFekete Dávid alpolgármester köszöntője után egy-egy előadást hallgathatnak meg városunk történetének különböző korszakaiból olyan előadóktól, mint dr. Horváth Richárd, dr. Csurgai Horváth József és dr. Zsoldos Attila, prof. Gecsényi Lajos, dr. Fazekas István, dr. Hermann Róbert, Katona Csaba, dr. Honvári János, valamint Bana József. A részletes program itt tekinthető meg
A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!



Gitár-nyitány – szabadtéri kamarakoncert



Május 15-én(hétfőn)17 órakor Központi Könyvtárunk teraszán (Győr, Herman O. u. 22.) Gitár- nyitány! címmel terasznyitó koncertet rendezünk a zenekedvelők részére. Az érdeklődők népszerű dallamokat hallhatnak a reneszánsztól napjainkig. A hangversenyen a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola gitár szakos növendékei lépnek fel, felkészítő tanáruk Erdő-Schaffer Rita. Rossz idő esetén a klubban tartjuk meg a programot. 
A belépés díjtalan. Várjuk Önöket! 




Filmklub: Anyám és más futóbolondok a családból 



Május 16-án (kedden)17 órakor Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4., II. emelet) ismét Filmklub lesz. Ezen a napon az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmdrámát láthatják. Vetítési idő 108 perc.
 A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szívesen látunk.  




Arany János: A nagyidai cigányok - A Csavar Színház és Gál Tamás előadása



Május 17-én (szerdán) 17 órakor  Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) Arany János: A nagyidai cigányok című darabját láthatják az érdeklődők a Csavar Színház és Gál Tamás előadásában. A Csavar Színház előadásai vándor előadások, a legkisebb faluktól a legnagyobb városokig, illetve határokon túlra is megpróbálják elvinni elsősorban a magyar kultúrát, de sosem hagyják figyelmen kívül a körülöttünk élő nemzetek, nemzetiségek kultúráját sem. Hitük, hogy az irodalom, legyen az klasszikus vagy kortárs, igenis érdekli a mai kor emberét, ha az előadók, mint a jó révész, biztonságosan és könnyedén viszik át utazójukat a megértés partjára. A magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotásából, Arany János A nagyidai cigányok című interpretációjukban fergeteges humorú, interaktív előadás született kicsiknek és nagyoknak. 
A programra a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! 




A tradicionális jóga – A keleti emberkép, testtudat és egység 

 


Május 18-án (csütörtök) 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint) a „Mozgásban az élet” sorozat következő ismeretterjesztő előadására kerül sor. A tradicionális jóga –  A keleti emberkép, testtudat és egység címmel. Knolmár  Marica jógaoktató, természetgyógyász, mozgásterapeuta programjára a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk.



Pataky László: A győri református egyház története. Könyvbemutató



Május 18-án (csütörtökön) 17 órakor kerül sor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4., II. emelet) Pataky László A győri református egyház története című kötete új kiadásának bemutatójára. A rendezvényen közreműködnek: dr. Szabó Előd teológiai tanár (Pápa, Református Teológiai Akadémia), Szabó József ügyvezető igazgató (Hazánk Könyvkiadó), Biczó Zalán helytörténész, könyvtáros (Széchenyi István Egyetem). A beszélgetést vezeti: dr. Horváth József igazgatóhelyettes. 
A rendezvény díjtalanul látogatható. Minden érdeklődőt szívesen látunk    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése