könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. május 22., hétfő

Programjaink a hétre


Időutazás - A százéves egykori ágyúgyári munkástelepen, képekkel


Május 24-én, szerdán 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Baross G. út 4., II. emelet) az Életünk utcái, terei… elnevezésű helyismereti előadássorozat következő programjaként Harsányi Attila Kós Károly-díjas építész lesz a vendég Időutazás – A százéves egykori ágyúgyári munkástelepen, képekkel című ismeretterjesztő előadásával. A rendezvényre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Legyen a vendégem: Kajdi Zsuzsanna



Május 24-én, szerdán 17 órakor a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső-Árpád út 6-8.) a „Legyen a vendégem” elnevezésű pódiumbeszélgetés-sorozat vendége ezúttal Kajdi Zsuzsanna mentálhigiénés szakember lesz, akivel Koósz Fanni újságíró beszélget. A rendezvényre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Csámborgások a világ legszebb túrahelyein - élménybeszámoló előadás!



Május 25-én, csütörtökön 17 órakor az Úton – Határtalanul! elnevezésű élménybeszámoló-sorozatunk következő előadására kerül sor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint). Ezúttal Barna Béla turisztikai szakíró és túravezető lesz a vendég Csámborgások a világ legszebb túrahelyein című beszámolójával. „A világ bármely pontján vagy bármely túraösvényén jól érzem magam: a mátrai és bükki tetőkön, a felvidéki és erdélyi sziklákon, a mediterrán mészköveken és skandináv grániton, az Alpesek világában és az arab sivatag vagy a Kiskunság homokjában, vagy a délkelet-ázsiai partokon és himalájai lejtőkön ugyanolyan szívesen csámborgok. A csámborgás azt jelenti: bejárom a világ eldugott, kellemes kis túrahelyeit, egyedül és csoportokkal, közben meg írok és fotózok. Azaz `Csámborgóra` veszem a figurát.” Barna Béla további csámborgásai itt megtalálhatók. Az előadásra a belépés díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Mesekuckó: Az ördög három arany hajszála



Május 26-án, pénteken 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint) ismét Mesekuckóba húzódhatnak a kisebbek és nagyobbak, hogy Az ördög három arany hajszála című mesét hallgathassák végig, amelyet Füzi Rozi ad elő. Az interaktív gyermekprogram 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható, amelyek elővételben a helyszínen válthatók május 22-től 14 és 18 óra között, korlátozott számban. Kalandra fel!


Kaméleon Színjátszó Találkozó



Május 26-án és 27-én kerül megrendezésre a 16. Kaméleon Színjátszó Találkozó a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra park 1.). A Kaméleon Egyesület bejegyzése bár hivatalosan csak 2008-ban történt meg, működése közel 20 évre vezethető vissza: Bank Zsuzsanna és Károly Szabolcs 1999-ben a József Attila Művelődési Házban egy tucatnyi gyerekkel együtt indította a színjátszókört. Azóta több társulatuk is létezik, amelyek idén is összemérik egymás között, közönség előtt a felkészültségüket és tehetségüket.

Május 26. (péntek):
16:00 Ünnepi megnyitó – A Királynő és a Király beszéde
16:15 Emil és a detektívek – Pénteki Társulat
17:00 A kaktusz virága – Szombati Társulat
18:00 Egy lány... – Pénteki Társulat
19:00 Janika – Felmenők Társulat

Május 27. (Szombat):
10:00 Megnyitó
10:15 Bűntény az erdei iskolában – Ifi csoport
11:00 Csizmás kandúr – Szombati Társulat
12:45 Rigócsőr király – Vámosszabadi Társulat
Ebédszünet
15:00 Beépített szépség – Pénteki Társulat
16:45 Lepkegyűjtő – Szombati Társulat
18:30 Vidám kísértet – Felmenők Társulat
Értékelés, díjátadás


További információ a 96/421-740-es telefonszámon kérhető, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése