könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. június 19., hétfő

Programjaink a héten

Készítsünk kulcstartót! Kézműves foglalkozás



Gyermekkönyvtárunkban (Győr, Herman O. u.22., földszint) június 21-én (szerdán) 10-kor és 10.45-kor vakációs kézműves foglakozást tartunk. A gyerekek a plakáton látható kulcstartó-emberkét készíthetik el. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Bejelentkezés személyesen a helyszínen, vagy a 96/516-677-es telefonon. Mindenkit szeretettel várunk!

Kőrösi Csoma Sándor nyomának nyomában. Indiai kalandok székely humorba mártva


Június 22-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.) folytatódik az érdekesebbnél érdekesebb úti beszámolókból összeállított Úton – határtalanul című előadássorozat. Ez alkalommal DemeterHunor előadását és Nánási Péter gitármuzsikáját hallhatják sok fényképpel kísérve. 
„Demeter Hunor vagyok, csíkszeredai, s ha minden igaz, székely. Első utazásaimat egy szénásszekér tetején nagyapámmal tettem meg a Hargitán, sokszor volt úgy, hogy az esthajnalcsillagot kétszer láttam. … Ez az élmény számomra meghatározó volt. A világ eldugottabb részein a mai napig ablakok nyílnak a múltba, ahol az emberek úgy élnek, mint dédnagyapáink vagy üknagyapáink éltek volt annak idején. Az élet nem könnyű, de talán éppen ettől szép. Számomra eljutni ezekre a helyekre olyan, mint hazatérni a saját gyermekkoromba. S hogy ezek az ablakok nyílnak vagy csukódnak, azt majd eldönti a globalizálódó idő.
Demeter Hunor és Nánási Péter az előadással a „Hajrá Peti! Alapítvány a baleseti oxigénhiányos gyerekek gyógyulásáért” alapítványt támogatják.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése