könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. június 6., kedd

Programjaink a hétre


„NEC ARTE NEC MARTE” - fotókiállítás a komáromi erődrendszerről



Június 6-án, kedden 17 órakor nyílik meg a József Attila Művelődési Házban (Győrszabadhegy, Móra Ferenc tér 1.) a „Molaj Fotóstúdió Komárom” tagjainak fotókiállítása „NEC ARTE NEC MARTE” címmel a komáromi erődrendszerről. A magyarul „Sem csellel, sem erővel” elnevezésű tárlat Balogh István, Bognár Balázs, Bognár Csaba, Halász Gizka, Javier Aguilar, Kaposvári János, Németh János, Neuvirth Lajos, Oroszlámos György, Petzke János, Tóth Péter, Török Tamás, Vígh Tibor és Wurczell Zoltán alkotásaiból válogat. A kiállítást Oroszlámos György Stúdióvezető nyitja meg, közreműködnek az Akkordeon Harmonika Zenekar tagjai. A tárlat június 30-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10.00 és 16.30 között.


A Szent László herma története és tisztelete - előadás


Június 7-én, szerdán 17 órakor a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban (Győrszentiván, Ősi u. 1.) A Szent László herma története és tisztelete címmel Pintérné Gergics Ágnes művészetpedagógus tart előadást. A lovagkirály ábrázolásairól szóló beszámolót kis kézműves könyv készítése követi. A rendezvény díjtalan, viszont regisztrációhoz kötött. Telefonszám: 96/349-988. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!



88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok 2017. június 8 – 10.




Néhány nap múlva kezdődik a könyvbarátok által várva-várt nyár eleji országos programsorozat, az Ünnepi Könyvhét. Intézményünk szervezésében Győrben is számtalan rendezvény várja mindazokat, akik számára az olvasás a mindennapok része. A részvétel minden program esetében díjtalan. A színpadi műsorok mellett természetesen a kereskedők könyvvásárral is várják az érdeklődőket a Baross úton. A könyvvásár naponta 10-től 18 óráig tart. Az Ünnepi Könyvhét szórólapját letölthetik honlapunkról. 


Európa Kulturális Fővárosa Győr 2023 - Nyílt nap a Széchenyi téren



Június 10-én (szombaton) 10-22 óráig Európa Kulturális Fővárosa Győr 2023 címmel nyílt nap lesz Győr belvárosában, a Széchenyi téren. Ez alkalommal a téren található faházakban és a nagyszínpadon bemutatkoznak a város kulturális intézményei, köztük mi is. Ott találkozhatnak magazinunk, a Győri Szalon szerkesztőivel is. Erre az alkalomra ők két játékkal is készülnek, amin mindenki csak nyerhet! A részleteket kedden jelentetik meg a magazinban.

Könyvtárunk ezen túlmenően az Ünnepi Könyvhét programsorozatával is várja a győrieket. A nyílt nap részletes műsora Győr város honlapján olvasható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése