könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. november 6., hétfő

Programjaink a héten


Camino no.2.


November 8-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. u. 4., II. emelet) Spanyolország Sevillától Santiagoig címmel Dr. Csóka Géza nyugalmazott főiskolai tanár előadását hallgathatják meg a kevéssé ismert Vía de la Platáról, avagy a Camino No.2 – ről.
Via Delapidata ókori kereskedő és zarándok út volt Hispániában, a mai Spanyolországban. Az eredeti út Augusta Emeritától indult és végpontja Asturica Augusta volt. A mai útvonal Sevillából indulva csatlakozik a Szent Jakab-úthoz.
A belépés díjtalan.

Csallóközi színes ceruzák


November 9-én (csütörtökön) 10 órakor nyílik meg a Gyárvárosi Közösségi Házban (Győr, Külső-Árpád u. 6-8.) a Csallóközi színes ceruzák című nemzetközi gyermekrajz-kiállítás. Köszöntőt mond Sándor Renáta, a Csallóközi Népművelésii Központ szakelőadója. A megnyitón közreműködnek: Gyárvárosi Óvoda nagycsoportosai.
A tárlat megtekinthető 2017. november 30-ig.

Győr sportélete egykor és ma


November 9-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22.) Győr sportélete egykor és ma – Kovács István magángyűjteményének tükrében címmel pódiumbeszélgetés és kiállításmegnyitó kezdődik.
Kovács István nyugalmazott megyei sportigazgatóval Meronka Péterbeszélget.
A tárlat egy egy hónapig látogatható, hétköznapokon 13-18 óráig. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján ettől eltérő időpontban is fogadunk. A belépés díjtalan.

Életünk utcái, terei...


November 9-én (csütörtökön) 17 órakor az Életünk utcái, terei című előadássorozat ötödik estjére kerül sor. Ez alkalommal Erőss Erikaműemlékvédelmi szakértő előadását hallgathatják meg Győr-Belváros egy kicsit másKÉPp, avagy a múlt lenyomatai címmel.
A programnak megszokott módon a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (Győr, Baross u. 4.) ad otthont.
A belépés díjmentes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése