könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. november 27., hétfő

Programjaink a héten

Adventi programsorozat Szabadhegyen


A szabadhegyi József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.) a karácsonyi készülődés jegyében idén is megszervezik a Szabadhegyi adventi fények című programsorozatot. Zenés programok, kézműves foglalkozások, családi délután révén hangolódhatnak rá a közelgő ünnepekre. Az első rendezvények november 27-én (hétfőn) 17 és 19 órakor lesznek. A nagy érdeklődés miatt dupla koncertet ad a Friends Big Band zenekar. Vendég: Szulák Andrea előadóművész. 
A korábban meghirdetettekkel ellentétben az Akkordeon Harmonika Zenekar is kétszer (december 14-én és 19-én) mutatja be karácsonyi műsorát.
A rendezvények többsége a helyszínen előre megvásárolt regisztrációs jeggyel látogatható!

Életünk utcái,terei...



November 29-én (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) folytatódik azÉletünk utcái, terei című előadássorozat. A mostani, hatodik, az Évszázadok építőkövei című előadás a győri Belvárosról szól.
Előadó: Székely Zoltán, művészettörténész, a Hansági Múzeum igazgatója.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

HUNomád



November 30-án (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Payer Gábor és Kotecki Ervin HUNomádok című élménybeszámolóját hallhatják ázsiai útjukról. Motoruk nyergében ülve 16 országban jártak, eljutottak Győrújbaráttól Mongóliáig – a Selyemúton és Szibérián át.
A belépés díjtalan.

A Katáng zenekar a koncertje



December 1-jén (pénteken) 16.30-kor "Fákra fészkel rá a tél" címmel a Katáng zenekar gyermekeknek szóló koncertjét nézhetik meg a Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet). A belépés díjtalan.
Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkáni népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját egyaránt.

Ünnepváró szöszmötölés



December 2-án (szombaton) 10-től 13-óráig ünnepváró szöszmötölést szervez gyermekeknek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Szentiváni Fiókkönyvtára (Győr, Ősi u. 1.) és a Szentiváni Szöszmötölők. A rendezvénynek a könyvtár ad otthont. Az ajándéknak is alkalmas apróságok elkészítéséhez hozni kell ceruzát, színes ceruzát, ollót, ragasztót.
A részvétel díjtalan!

Szabadhegyi ünnepváró családi délután



Közelednek a téli ünnepek, ki a Mikulásra, ki a karácsonyra, más a szilveszteri tűzijátékra várakozik. Kezdjenek el ráhangolódni a közelgő szép napokra! December 2-án (szombaton) Szabadhegyi ünnepváró családi délutánra kerül sor a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.).
A családi délután programja:
14.30 Kézműves játszóház: Karácsonyi díszek, Élőné Fehérvári Andrea mézeskalács készítő kézműves foglalkozása )
16.40 Baranyai Judit és tanítványainak zenés műsora
17.15 Aranykapu zenekar karácsonyi műsora
A Mikulás érkezése.
A részvétel ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése